Norska åkarna glada över astmabesked

Skidor

Med mindre än en vecka till skid-VM friades Norge för användandet av astmamedicin.

Det togs emot med glädje bland de norska åkarna.

Finn Hågen Krogh är en av åkarna som har fått astmamedicinering med hjälp av nebulisator, trots att han inte har astma. Norrmannen menar att han har känt sig misstänkliggjord av debatten som har funnits kring medicineringen.

Ja, det har jag ju säkert gjort lite. Men jag har aldrig känt mig bekymrad för att vi har varit på ett område vi inte ska vara på, säger Krogh inför helgens världscuptävlingar i Otepää.

Norge friades i utredningen som presenterades på torsdagen, men fick kritik för en del rutiner och hantering av mediciner.

Det är bra att få se över rutinerna och om allt är relativt bra så är det fint. Så får vi förbättra oss på de områden som vi kan förbättra oss på, säger Krogh.

Även den norska skiddrottningen Marit Bjorgen var nöjd med rapporten.

Vi blev på ett sätt frikända, men det är små saker i rutinerna som kom fram. Det var lite som förväntat. Jag är väldigt glad för att det kom en grundlig värdering, säger hon.

Sveriges förbundskapten Rikard Grip har inte läst utredningen och verkar inte ha några planer på att göra det heller den närmaste tiden.

Jag fokuserar på VM och tänker inte ha fokus alls på någon astmadebatt just nu, säger han.
 
 
  • Mest lästa artiklarna
  • Senaste nytt
  • Mest läst