I Höstsimiaden deltog åtta klubbar och 147 stycken unga simmare från Norrbotten och Västerbotten. Förutom Piteå Sim var även Älvsby SS, Skellefteå, Luleå SS, Haparanda, Dorotea IF, Burträsk och Bureå SK representerade på tävlingen. Bland alla dessa simmare var 48 stycken från Piteå. En av de lokala deltagarna som hade en lyckad helg var Lisa Bäcklund, som tävlar för Piteå Sim.

– Det har gått ganska bra. Framför allt i 50 meter frisim. Där satte jag personligt rekord med en tid på 31,8 sekunder. Det var rekord med en sekund för mig, säger Lisa Bäcklund.

– Min förhoppning innan tävlingen var annars att ta just ett personligt rekord, och det gjorde jag ju, så det känns jättebra.

Artikelbild

| HEMMAHOPP. Piteå Sim ställde upp med hela 48 ungdomar i helgens tävling, är är några av dem under söndagen.

15-åriga Lisa var en av de äldre deltagarna under Höstsimiaden och hon var framgångsrik i fler grenar än 50 meter frisim. Hon fick nämligen ställa sig på pallen ett par gånger till.

– Jag vann både i 50 meter och 100 meter bröstsim också. Sen fick jag brons i 50 meter ryggsim.

– Men min favoritgren är 200 meter bröstsim, fast den grenen fanns inte med på den här tävlingen.

För att ta så många medaljer krävs mycket träning. Något som Lisa gillar.

Artikelbild

| VINNARE. Lisa Bäcklund fick ställa sig på pallen.

– Det roligaste med simningen är nog de hårda träningarna, för då märker man att man utvecklas och det är de som driver en att bli bättre.

En annan ung simmare som gjorde bra i från sig under tävlingarna var 8-åriga Miranda Henriksson, som bland annat tävlade i frisim, ryggsim och bröstsim.

Artikelbild

| NÖJD. Miranda Henriksson var nöjd med helgen.

– Jag tycker att det har gått bra. 25 meter frisim gick extra bra, säger Miranda.

– Det är kul att vara här och simma. Jag tränar ungefär två gånger i veckan och har simmat nästan hela livet.