Det var efter förlusten med 4-5 i åttondelsfinalen mot Malmö - som skickade Luleå ur SM-slutspelet i ishockey - som en topp tunnor rasande Petter Lasu Nilsson tog till orda i en intervju med C More.

Upphovet till ilskan var att domarna, vid ställningen 3-3, valt att döma bort ett mål. I en intervju med C More sade Lasu Nilsson bland annat att han var så irriterad att han "skulle kunna mörda".

Kasta domaren åt helvete. Jag kommer sluta som tränare, jag lovar det här och nu. Domarna tar bort all glädje som finns i hallen. Domarrummet kan dra åt helvete, sade han då.

Gråtfärdig

Senare på måndagskvällen gick han ut med en ursäkt publicerad på klubbens webbplats, och på tisdagen bad han om ursäkt igen på en presskonferens.

Jag ångrar mina ordval jättemycket. Jag älskar Luleå Hockey över allt annat och vill inte på något sätt förstöra för sporten, sade en gråtfärdig Lasu Nilsson, enligt Västerbottens-Kuriren.
Det var det jag kände innerst inne och det var inget illa menat mot någon yrkesgrupp. Mina ordval var inte rätt, men jag kan inte ändra det. Det vart som det vart. Jag hade önskat att de hade intervjuat motståndarlaget som vunnit istället för att komma till mig som haft ett känslosamt slut på matchen - sen ska jag klara av det bättre.

Slutar träna

Petter Lasu Nilsson tog över sysslan som huvudtränare i Luleå i februari i år, när Stefan "Skuggan" Nilsson gick från att var tränare till att bli sportchef.

Lasu Nilsson står fast vid sitt beslut att inte fortsätta som ishockeytränare.

Det är många saker. En sak är faktiskt att man sliter dygnet runt året om och vill att det ska bli en så bra produkt som möjligt av hockeyn. Men sen vill jag också göra annat.