Orsaken till Isaksson inte åker med till den viktiga matchen på Gotland är att familjen väntar tillökning. Tre väntas bli fyra vilken dag som helst.

– Vi står upp på rad och stöttar naturligtvis Magnus och hans sambos beslut att han åker med. Vi känner oss nästan lite smånervösa och förväntansfulla. Lagkompisarna har garanterat att man täcker upp på bästa sätt, kommenterar sportchefen Jonatan Glader.

– Om vi inte kan fokusera på det viktiga i livet så kan vi inte heller prestera bra hockey. Vi förstår till fullo hans beslut att stanna hemma, avslutar Glader.

Artikelbild

| STANNAR HEMMA. Piteås lagkapten Magnus Isaksson väljer att stanna hemma när familjen väntar tillökning.

Sportsligt handlar det förstås om ett stort avbräck och ett bland många i den långa raden som drabbat klubben under säsongen.

– Jag håller tummarna och hoppas att min nästa match blir i kvalserien, säger Magnus som tror att det väntar jämna och tuffa matcher i Visby.

– Som de andra tre lagen spelat efter nyår. Det har handlat om uddamålare och små marginaler. Fredagskvällens match är en nyckelmatch för oss. Vinner vi den tar vi den på lördag också, kommenterar Magnus.

Det tuffa reseupplägget tror han inte spelar någon roll i slutändan.

– Nej, vi i Piteå Hockey är ju vana vid resor. Läget är precis som det var för en vecka sedan. Två raka segrar är vad som gäller och jag tror att grabbarna fixar det, säger lagkaptenen Magnus Isaksson.

Piteå åker från LF Arena redan 04.00 på morgonen. Avfärden med buss går till Skellefteå. Sedan blir det flyg till Arlanda, buss till Nynäshamn för vidarefärd med färja till Gotland. Matchen startar 19.00.