Charlotte Kalla är inte alldeles nöjd med sin skidvinter så här långt. Men hennes tränare Magnus Ingesson tvivlar inte på att Kalla kommer att utöka sin samling på 19 SM-guld.

– Hon känner själv att hon inte har den där formen hon brukar när det är inför ett mästerskap, hon får ju slita för sina sekunder. Däremot tycker jag att trots att hon haft lite problem med skidor och fall och sådant så har hon jäkligt hög lägstanivå och det är i sig en styrka, säger han.

Ingesson sår i Piteå Elits vallabod och sliter med skidor när TT når honom. Polisbrickan har han lagt åt sidan den här veckan. Förutom Kalla blir Piteå-åkare som Sofia Henriksson och Jennie Öberg att räkna med i hemmaspåren kring Lindbäcksstadion.

Artikelbild

| BÄTTRE. Charlotte Kalla har en högre lägstanivå.

– För Charlotte handlar det om att få flera tävlingar, de där loppen där känslan är bra. Hon kan inte fokusera ihjäl sig på ett SM, men de är ändå mycket runt omkring när det är hemmaplan. Hon är ju uppassad hela tiden.

Planen är att Kalla ska köra alla fyra SM-tävlingarna. Många landslagsåkare finns på plats, men alla åker inte allt. Bland de som saknas finns Stina Nilsson, Anna Haag, Calle Halfvarsson och Emil Jönsson.

Marcus Hellner tog sig från Gällivare till Piteå på tisdagen. Han blir en SM-joker.