Inför fjolårssäsongen tog Charlotte Kalla det kontroversiella beslutet att träna i egen regi, dock med tillgång till landslagets resurser, och det tänker hon fortsätta med.

”Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra säsongen”, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Magnus Ingesson fortsätter som Kallas personliga tränare. Ingesson kommenterar Kallas beslut:

Artikelbild

| LAHTIS 2017-03-02 Sveriges Charlotte Kalla (t v) växlar över till Ebba Andersson på sträcka tre under damernas stafett 4x5 km vid skid-VM i finska Lahtis på torsdagen. Foto Anders Wiklund / TT / kod 10040 ** Bilden ingår i SPORTPAKETET. För övriga BETALBILD **

– Hon har vägt för och emot och kommit fram till det här. Hon känner sig trygg i beslutet, säger Ingesson till TT.

TT: Vad blev avgörande?

– Hon har jobbat tajt med några av oss och vill fortsätta driva den linjen, säger Ingesson.

För landslaget är Kallas besked en besvikelse.

”Vi hade gärna sett Charlotte tillbaka till landslagets träningsgrupp, men det fungerade bra förra året och vi respekterar det beslut Charlotte tagit. Vi från Svenska Skidförbundet kommer att göra vad vi kan för att stötta henne i den egna satsningen. Det viktigaste är att Charlotte känner sig trygg och kommer i god form, för alla vill vi ju se svenska framgångar i skidspåren kommande säsong med OS i Pyeongchang som den stora höjdpunkten”, säger landslagschefen Johan Sares i ett pressmeddelande.

(TT)