Stabil AIK-seger – dubbel för Jocke Lindström mot Modo

Skellefteå AIK visade att man är klassen bättre än allvsenska Modo. Jocke Lindström stod för två fullträffar samtidigt som Arvid Söderblom var drygt en minut från att hålla nollan i 3–1-segern.

Skellefteå firar efter ett av Jocke Lindströms två mål mot Modo.

Ishockey2020-09-04 21:49

En fartfylld och utvisningstät förstaperiod blev dock mållös. AIK hade en hel del fina lägen – främst i powerplay – men fick vänta till mellanakten innan utdelningen kom.

Och då var det Jocke Lindström som blev periodens man. Först 1–0 i inledningen när han fick tom kasse efter Linus Lindström passning och efter en turlig studs för AIK:s del.

I mitten av perioden smällde sedan Jocke upp 2–0 med ett rejält direktskott i bortre krysset. Målet kom i powerplay och efter en fin passning av Oscar Möller, som hittade Lindström på backplats.

AIK var, som man bör vara, numret större än allsvenska Modo den här kvällen. Men Ö-vikslaget skapade också en hel del. Då fick nye målvakten Arvid Söderblom visa att han blir att räkna med i vinter. Bjöd på flertalet fina räddningar och såg väldigt lugn och trygg ut mellan stolparna.

I tredje perioden kom spiken i kistan då pigge Tyler Morley hittade nätet efter en skott utifrån. Assist till unge backen Adam Wilsby.

AIK spelade väldigt stabilt i den tredje perioden. Det såg länge ut som att man skulle få lämna Fjällräven Center med en nolla i bagaget. Men då klev talangen Linus Pettersson fram och elegant satte reduceringen mot ett något passivt AIK-försvar.

Det gav Modo lite extra energi, så pass att man hade flera lägen sista minuten att göra fler mål.

Men AIK höll undan och vann rättvist med 3–1. AIK vann också skotten rejält, 46–22.

*****

Matchfakta:

Modo–Skellefteå AIK 1–3 (0–0, 0–2, 1–1)

Målen: 1–0 (20.26) Joakim Lindström (Linus Lindström, Oscar Möller), 2–0 (30.06) Joakim Lindström (Oscar Möller, Tuomas Kiiskinen), 3–0 (41.26) Tyler Morley (Adam Wilsby), 1–3 (58.37) Linus Pettersson.

Skott: 22–46.

Utv-min: 16–6.

Tekningar: 26–33.

Domare: Daniel Eriksson, Petter Norman.