INSÄNDARE / SVAR DIREKT Vi är ett gäng pensionärer på cirka 10-15 stycken som under många år badat bastu i källaren på Österbo. Det var även en äldre man som kom med rullator för att basta.

Damernas bastu finns i närheten av herrbastun. Under hösten 2016 stängdes herr-bastun på grund av vatten och mögelskada. Den öppnades efter reparationen i februari i år, men döm om vår förvåning och besvikelse när bastun helt plötsligt inte fanns kvar, helt borttagen.

Många av oss blev förbannade och bestörta över detta förfaringsätt.

Har pratat med ansvariga personer på kommunen om vår frustration. Vi gav ett förslag om att vi herrar borde få dela någon tid i damernas bastu, men detta fick kalla handen av den ansvariga på kommunen.

Det var tydligen någonting med att personalen ska byta om där.

Detta går ju enkelt att lösa för herrarnas omklädningsrum är ju tomt med tre stycken duschar och toalett.

Får vi ej något gehör för detta och dela bastutiderna med damernas på grund av ekonomiska orsaker måste jag fråga sig hur många miljoner som spenderats på Bondökanalen och Stadsbergets P-hus. Ni ansvariga måste tänka om och göra rätt.

Sixten Isaksson

SVAR DIREKT

Bastun på Österbo är ingen offentlig badinrättning vilket också meddelats nyttjarna som är hänvisade till bastuanläggningar i kommunens simhallar.

Stefan Bergdahl

Fastighetschef

Fastighets- och serviceförvaltningen