När det gällde utsmyckningen vid Knut Lundmarkskolan, var det tänkt att konstverket skulle fungera som ett element i barnens lek och utveckling. Utsmyckningen handlar om fyra stolar där den ena stolen ligger på de andra stolarna. Stolarna är hopsvetsade av stål och med vassa kanter som barnen kan göra sig illa på. Kan det vara därför som detta fina konstverk nu hamnar under snöhögen på vintrarna.

Kommunen betalade närmare 300 000 kronor med alla omkostnader för den ”fina leksaken” åt barnen.

Själv tror jag inte att en enda unge haft någon glädje av konstverket och knappast någon annan heller. Därför passar det bra under snön så slipper det vara till förtret för dem som ser det.

Artikelbild

SNÖHÖG. Konsten vid Knut Lundmarkskolan i Älvsbyn ligger under en snöhög. Det passar bra, tycker Orvo Hannlöv som är kritisk.

Vore intressant att få höra konstnären eller den duktiga juryn som valde konstverket, på vilket sätt stolarna skulle fungera i barnens lek och utveckling.

Jag och många andra har tidigare kritiserat denna utsmyckning. Bara hoppas att de som tog beslutet om konstverket, aldrig mer får delta i en jury som berör konst och utsmyckning inom kommunen.

Orvo Hannlöv