Dessutom är det ju stora svårigheter att rekrytera personal till vården pågrund av just själva arbetet och dessutom den lön som man erbjuds.

Det är ju dessutom stora svårigheter att rekrytera unga till äldreomsorgen, som har störst problem när det gäller bristen på undersköterskor.

.

Artikelbild

En lösning är ju att rekrytera de som kommer hit som flyktingar från andra länder.

Många av dessa vill ju ha ett jobb och dessutom är de normalt sett inte lika ”kräsna” när det gäller varken arbetets utformning eller lönen än vi ”svenskar”.

Dock är det många som då skriker i högan sky över att det kommer hit människor som skulle kunna vara en del av lösningen på problematiken, men logik är ju inte människans starka sida.

.

Men vad det ju egentligen handlar om är ju hur vi fördelar resurser ute i samhället.

De politiska partierna har ju med få undantag ansett att en bra resursfördelning är, att ge de som jobbar en extra skattekredit som man då kallar för jobbskatteavdrag, eftersom den ju är så fiffigt utformad att det är bara de som jobbar som har möjlighet att få den.

De som då uppfattas som en belastning för samhället får inte denna kredit. Som tillexempel pensionärer, sjuka och arbetslösa. Det är ju då dessa som drabbas av bristen på undersköterskor. Det innebär ju att bristen på logik bland beslutsfattarna, det vill säga politikerna nästan blir skattretande.

.

Självfallet borde ju jobbskatteavdragen tas bort, vilket ju skulle ge statskassan cirka 125 miljarder i minskade utgifter. Trumpcare som ju kommer att ersätta Obamacare i USA får ju samma effekt som det som jobbskatteavdraget ger i Sverige, nämligen att de som ”drabbas” av Trumpcare är sjuka, fattiga och gamla och man beräknar att cirka 10 miljoner människor kommer att förlora sitt sjukförsäkringsskydd av Trumpcare.

.

Det som är mest osmakligt av allt detta är ju att de som har genomfört detta i Sverige ju vill att man skall spara in på vården, när lösningen ju är skitenkel nämligen att ändra på resursfördelningen svårare än så är det inte.