Människor i Sverige har under många år gett framgångsrika skolor och vårdföretag förtroendet att förmedla kunskap till våra barn samt vård och omsorg till våra äldre. Dessa privata välfärdsföretag har dessutom ofta visat sig ge högre kvalitet till lägre kostnad för skattebetalarna.

Moderaterna vill även fortsättningsvis låta människor välja vård, skola och omsorg. Även personal inom välfärdssektorn uppskattar möjligheten att välja olika arbetsgivare.

Sossarnas kompassriktning inom asylpolitiken är inte stabilare den. Där dikterar nu Miljöpartiet villkoren. Finns det överhuvudtaget någon egen vilja kvar i det socialdemokratiska partiet?

Artikelbild

| Matsamarbete. Kommunalråden Helena Stenberg (S), Piteå, och Niklas Nordström (S), Luleå, när planerna på ett matavtal, som innebär att Piteå ska överta matleverenaserna till Luleås äldreomsorg, presenterades vid en presskonferens i höstas.(Arkivbild)

Även Piteås sossar har tappat kompassriktningen. Trots massiv kritik från alla övriga partier, utom … ja just det, Vänsterpartiet, låter man nu Luleås kommunalråd Niklas Nordström påverka Piteå kommuns matproduktion! Detta utan ett enda sakligt argument om hur det gynnar Piteborna.

Sossarna vill nu forcera fram beslutet redan i nästa fullmäktige, utan att ha räknat på en enda siffra hur kostnaden exempelvis kommer att slå på matpriset till våra egna äldreboenden. Det enda vi vet är att det kommer att kosta skattebetalarna minst 15 miljoner kronor i investeringar och att det kommer att innebära stora risker för Piteborna.

Ursäkta Niklas Nordström (S), men vi moderater i Piteå är så fräcka att vi hellre beslutar om Piteås politik själva. Politik som gynnar Piteborna på bästa sätt. Vi lämnar därför ödmjukt och i all välmening, över till dig och dina partivänner, att bedriva politik i din egen kommun.

Moderaterna anser att skattekronorna i Piteå skulle räcka mycket längre än idag om de användes på ett effektivare sätt och om beslut togs på logiska grunder istället för på känslomässiga grunder.