Projektet har väckt stort ilska och debatt under hösten. Bland annat skrev debattören Lotta Gröning en mycket omtalad krönika om att Norrland borde kräva folkomröstning för ett självständigt Norrland. Något som våra läsare debatterade otroligt mycket om på Piteå-Tidningens Facebooksida.

LÄS OCKSÅ: Hon fick Norrbotten att vilja göra uppror

LÄS OCKSÅ: Läsarna tycker till

I en intervju med SVT Nyheter Norrbotten berättar Bernhardsson om det dystra beskedet.

– Jag är besviken och det här är djupt beklagligt ur ett Jokkmokksperspektiv. Nu får de 40 anställda vid Vattenfall Accounting gå en osäker framtid till mötes. Jag är förvånad över att det här outsourcingprojektet drivs så kraftfullt som det görs. Det är nästan som att det finns en ideologisk agenda från Vattenfalls lednings sida, säger Robert Bernhardsson till SVT Nyheter Norrbotten.

Han berättar att Vattenfall sagt sig velat stärka sin verksamhet i Jokkmokk och att beskedet är tvärt emot vad han förväntat sig.

– Dialogen mellan oss har nu stannat upp. Vattenfall måste kliva fram och visa att de lever upp till de gamla överenskommelserna om samtalen ska komma igång igen, säger Robert Bernhardsson till SVT Nyheter Norrbotten.