Cirka fem kilometer norr om Slagnäs finns en ökänd skarp kurva. Det var i den två person­bilar möttes, en lätt lastbil och en Volkswagenbuss, båda utlands­registrerade.

Klipptes loss

Hur olyckan gått till är okänt, men av spåren i isen på vägen att döma ser det ut som att en av bilarna kommit över på fel sida. Kollisionen blev ett faktum.

Artikelbild

| Olycksplats. Räddningstjänsten från Sorsele och brandvärnet från Slagnäs var först på plats och hjälptes åt med insatsen. I rött räddningschef i beredskap Henrik Helander.

– Sett till skadorna på fordonen har det varit mycket energi i kollisionen, berättar Henrik Helander, räddningschef i beredskap.

I Volkswagenbussen färdades fyra personer varav en skadades lindrigt. I den lätta lastbilen fanns en person som skadades allvarligt. Den personen satt fastklämd och behövde klippas ut ur fordonet.

Vårdas på IVA

Den allvarligt skadade fördes till Sunderby sjukhus för vård. Enligt Region Norrbottens skaderapport är det en man i 50-årsåldern. Skadorna bedöms som allvarliga och mannen vårdas på IVA. Den lindrigt skadade personen fördes till sjukstugan i Sorsele.