Två skadade i frontalkrock

SLAGNÄS Två personbilar frontalkrockade vid lunchtid på onsdagen, bara ett par kilometer norr om Slagnäs på väg 609. Två personer skadades, varav den ena allvarligt.

Cirka fem kilometer norr om Slagnäs finns en ökänd skarp kurva. Det var i den två person­bilar möttes, en lätt lastbil och en Volkswagenbuss, båda utlands­registrerade.

Klipptes loss

Hur olyckan gått till är okänt, men av spåren i isen på vägen att döma ser det ut som att en av bilarna kommit över på fel sida. Kollisionen blev ett faktum.

– Sett till skadorna på fordonen har det varit mycket energi i kollisionen, berättar Henrik Helander, räddningschef i beredskap.

I Volkswagenbussen färdades fyra personer varav en skadades lindrigt. I den lätta lastbilen fanns en person som skadades allvarligt. Den personen satt fastklämd och behövde klippas ut ur fordonet.

Vårdas på IVA

Den allvarligt skadade fördes till Sunderby sjukhus för vård. Enligt Region Norrbottens skaderapport är det en man i 50-årsåldern. Skadorna bedöms som allvarliga och mannen vårdas på IVA. Den lindrigt skadade personen fördes till sjukstugan i Sorsele.

 
 
  • Mest lästa artiklarna