Hans Stålnacke: "Väldigt roligt och överraskande"

Ett gott ledarskap är något som vd:n på Bodens energi, Hans Stålnacke, strävat efter att utveckla och förbättra under alla sina år inom näringslivet och energibranschen. Han är en av tre finalister till priset Årets ledare i Norrbotten. "Väldigt roligt och även ödmjukt överraskande", säger han om nomineringen.

Hans Stålnacke är en av finalisterna till priset Årets ledare i Norrbotten.

Hans Stålnacke är en av finalisterna till priset Årets ledare i Norrbotten.

Foto: Privat

Priser & utmärkelser2021-12-20 15:00

Grattis!

– Tack! Väldigt roligt och även ödmjukt överraskande att höra att jag är en av de nominerade till årets ledare, säger Hans Stålnacke när han får beskedet.

Han berättar om strävan efter ett bra ledarskap och vad nomineringen betyder för honom:

– Ett gott ledarskap är något som jag under alla mina år i näringslivet och inom energibranschen ständigt strävat efter att utveckla och förbättra. Därför känns en sådan här nominering väldigt rolig att få. Nomineringen vill jag passa på att dela med mina fantastiska medarbetare och chefer på Bodens energi. Vi inledde en förändringsresa för ungefär fem år sedan och resan kommer bara fortsätta i och med den stora klimatomställning som pågår i samhället och näringslivet. Inte minst här i Norrbotten.

Hans Stålnacke har länge arbetat som chef och ledare i olika företag, företrädesvis inom energibranschen. Han återvände till Norrbotten 2000 efter 18 år söder om dalälven. Sedan 2017 är han vd för Bodens energi, ett företag med ungefär 100 medarbetare.

– Jag har haft många goda förebilder i min karriär som jag lärt mig mycket av och hoppas att jag i min tur också lyckas inspirera andra.

Vinnaren utnämns under veckan. Årets ledare har uppmärksammats i 15 år. Norrbottens affärer delar ut priset i samarbete med i.o.h organisationsutveckling. Allmänheten har kunnat nominera ledare verksamma i Norrbotten fram till den 17 november.

Juryn består av Sara Nilsson, jämställdhetsexpert, Mia Oldenburg, chef för kommunikation och samverkan vid LTU, Grete Solvang Stoltz, HR och hållbarhetsdirektör LKAB, Karin Zingmark, professor LTU, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norr Media och Sabina Nilsson, ansvarig utgivare Norrbottens Affärer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!