Svensk Fastighetsförmedling delar varje år ut pris till medarbetare och bobutiker som utmärkt sig extra under det gångna året. På ett stort evenemang på Waterfront Congress Centre i Stockholm i fredags fick Per Lundgren, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Piteå pris för flest förmedlade villor och fritidshus under 2015. Förra året tog kollegan Rikard Fahlman, också han Piteåmäklare, hem priset.

Bostadsmarknaden var glödhet under 2015 och när året summerades visar i stort sett samtliga län på rejäla prisuppgångar på bostadsrätter och villor. I genomsnitt steg priserna med 16 procent på rikets bostadsrätter och med 12 procent på villor. Svensk fastighetsförmedling har haft ett positivt år där värdet av de bostäder de förmedlade uppgick till 65 miljarder, en ökning med 11 miljarder jämfört med 2014.

Inför närmare 800 kollegor fick Per Lundgren från Svensk Fastighetsförmedling i Piteå i fredags kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen "Årets säljare 2015 i kategorin villor och fritidshus" Under 2015 förmedlade han 100 villor och fritidshus. Kollegan Rikard Fahlman kom på en tredjeplats med 91 förmedlade fastigheter. Prisutdelningen skedde i samband med en galamiddag på Waterfront Congress Centre i Stockholm.

– Vi är jättestolta att vi tillsammans med våra medarbetare, som är ett fantastiskt team, tar marknadsandelar. Det är ju helt fantastiskt att två av tre hus som förmedlas via mäklare i Piteå säljs via oss. Det är förstås jättekul att vi har fortsatt förtroende hos Piteborna år efter år. Sen är det väl extra kul att vi i lilla Pite spöar de stora kontoren i landet, säger Per Lundgren, Svensk Fastighetsförmedling Piteå.