Idén kom i våras när ett barn fick frågan vart mjölken kommer ifrån och svarade ”ICA”.

– Vi vill visa människor hur det ser ut här på gården och att de ska få en anknytning till allt som är lokalproducerat. Sen är det extra kul för barnen att se och lära sig om alla djuren, säger Lisa Nes som driver Bölepotatis och kött tillsammans med sin sambo Markus Levander.

Många tog sig till gården i Långnäs för att uppleva dess miljö. Dagen bjöd på aktiviteter så som barnridning, maskinvisning, öppna djurstallar och hästuppvisning.

Artikelbild

| Hästuppvisning. Lotta Siekas var en av ryttarna under hästuppvisningen.

– Det är otroligt mycket folk här. Vi hade inte ens vågat chansa att det skulle bli såhär många besökare, säger Lisa Nes.

Artic arbians & Quarter horses visade upp sina hästar och unga talanger vilket drog till sig en stor publik. Många andra lockades till de öppna djurstallen där man kunde se kalvar och kossor som antingen låg och vilade, eller var väldigt nyfikna över alla nya besökare som tagit sig in i stallet.

Besökarna var väldigt glada och nöjda med den öppna gårdsdagen. Melker Larsson och Eddie Brynolfsson är båda tio år och bor i Långnäs. De har gått runt längs gården och ätit lite hamburgare.

–  Vi har gått omkring och chillat mest. Det är kul med så mycket folk, säger Melker.