Under måndagen berättade PT om den ilskna älgkon med kalv som under flera månader har skapa stor oro bland de boende i Munksund. Vi träffade Per-Erik Brännholm som nu vill att polisen griper in och avlivar kon.

LÄS OCKSÅ: "Älgar oroar i villakvarteret"

SE WEBB-TV: "Närgångna älgar skrämmer villaägare"

Per-Erik Brännholm är inte ensam om att ha blivit skrämd av dessa älgar. Efter vår artikel i går har flera läsare hört av sig med sina berättelser. Andreas Pettersson fick vara med om en annorlunda joggingtur tidigare i höst.

"Jag var ute och joggade nu under hösten, blev då jagad av fyra älgar som började att jaga mig över gårdarna. Det var många som såg detta. Såg säkert hysteriskt roligt ut, jag lyckades ta mig bakom ett skjul på en gård, där vek dom av. Jag är orolig att något barn hamnar mellan kon och kalvarna, de är inga små djur och detta borde verkligen uppmärksammas.", skriver Andreas Pettersson i ett mail till redaktionen.

Även Jenny Johansson har mött älgarna. Hon tog skydd bakom en båt när älgarna närmade sig.

"Jag har också mött den ilskna älgkon som ni rapporterar om i PT – på betydligt närmare avstånd än vad som kändes tryggt, särskilt som hon sänkte huvudet och kom emot mig. Jag vrålade för full hals, viftade med armarna och tog betäckning bakom en båt (det här var nere i småbåtshamnen i Munksund). Hon gjorde ytterligare ett försök till att närma sig men kom sen på andra tankar, och så sprang hon och kalven iväg. Kvar stod jag på darrande ben. Kommer inte gå på promenad åt det där hållet på ett bra tag!", skriver Jenny Johansson i sitt mail.

På vår Facebook-sida har våra läsare också kommenterat älgarna. "I går kväll vid 22-23 var dom hos oss på logvägen ganska länge både på framsidan och på bakgården.", skriver Camilla Carlson.

"I går var dom fyra älgar som sprang efter munksundsvägen", skriver Maria Vikman.

"Återkommande problem men ingen gör något... konstigt för kon och kalven kan ju inte må bra på villaområde", skriver Jeanette Persson.

"Ja dom har varit ett problem i några år nu.. springer efter folk utan grund osv...", skriver Janita Viktoria Hansen.