I Piteå har körskolan verkat i över 20 år vid det här laget, och företaget driver även en filial i Älvsbyn. Körskolan har sedan tidigare ett samarbete med Ninas trafikskola i Luleå, och när dess ägare Peter Malmberg i sin tur ville trappa ner och sälja var det naturligt att samarbetspartnern tillfrågades.

– Vi är jätteglada över att få ta över denna välskötta trafikskola, inte minst för att den förre ägaren blir kvar i verksamheten, säger Robert Vikström, som tillsammans med sin bror Stefan Vikström äger Roberts trafikskola. Prislappen är dock hemlig.

Robert trafikskola är redan länets största, i och med övertagandet kommer man att sysselsätta totalt 17 personer på de tre orterna. Robert Vikström utesluter inte att det kan bli fler.

– Vi har just nyanställt en trafiklärare. Det är klart man alltid hoppas att kunna anställa fler, säger Robert Vikström.

Med körskolor på tre orter i Fyrkanten kan man även dra nytta av de nära avstånden och täcka upp för varandra om behov finns. Inriktningen varierar dessutom lite på olika orterna, i Älvsbyn finns exempelvis möjligheten att intensivutbilda sig. I Piteå testar trafikskolan just nu ett nytt grepp, med en särskild grupp man kallar 20plus.

– Den som av olika anledningar missat att ta körkort när man är 18–19 kan ibland känna sig lite obekväm i det sällskapet. Vi fick bra respons på vår Facebooksida när vi lanserade idén och har just nu en grupp på nio elever i 20plus-gruppen, berättar han.