Bostadsannonsen lades ut i september 2015 och intresset för den före detta församlingsgården på 430 kvadrat har varit stort. Objektet har lockat många klick, men med utgångspriset på 6 950 000 kronor har kundgruppen givetvis varit begränsad. Men i veckan var affären i hamn och köparna är två Gällivarebor. Enligt vad PT erfar landade slutsumman på 6,5 miljoner kronor.

Per Lundgren, fastighetsmäklare vid Svensk fastighetsförmedling, har sålt objektet och att det tar nästan ett halvår att sälja är inte oväntat.

– Ett sådant objekt är inget som säljs på två veckor som ett vanligt hus. I och med den här prisnivån får man räkna med att det tar lite tid, säger han.

Artikelbild

| Stort. 430 kvadrat fördelat på två plan. Huset är stort och sägs vara det hittills dyraste huset som sålts i Piteå.

LÄS OCKSÅ: ”Församlingsgården lockar många klick”

Objektet har onekligen varit populärt att titta på. Huset som är byggt 1965 är modernt renoverat med åtta rum. Den handbyggda orgeln finns kvar och sakristian har byggts om till badrum.

– Reaktionerna fick vi ganska snabbt. Det var mest antal klick i Norrbotten på det här objektet när det lades ut. Det är ett fantastiskt hus och det går inte att jämföra med något annat. Jag har hållit på med det här i 25 år och det går inte att jämföra det med något annat hus vi har sålt, säger Per Lundgren.

Är huset det dyraste som sålts i Piteå?

– Ja, det skulle jag säga, än så länge.

Per Lundgren har dessutom sålt det här objektet tidigare på den tiden det var en församlingsgård.

– Det är en av de roliga sakerna med här yrket, att få se hur folk gör om husen. Jag har en bild av hur det såg ut när de köpte huset och sedan får jag se hur det ser ut när jag kommer tillbaka, ibland får jag gå ut på bron och kolla att det är rätt husnummer.