Det var bitande kallt, minus 20 grader, så musikgruppen med Iréne Danielsson i spetsen valde att spela inne i Piteå museum och kabla ut låtarna via högtalare.

Trots kylan kom ett hundratal personer, barn, föräldrar och en del äldre för att göra det sista jul-rycket. Det bekom dem inte ett barr att högtiden är över, att ljusen kommer att plockas ned och granen fällas.

Under kvällen tonade sedvanliga låtar ut som räven raskar, morsgrisar, farsgrisar och gottgrisar ingick i repertoaren liksom tre små gummor och prästens lilla kråka.

Artikelbild

| Ringdans: Onsdagkväll dansades julen ut. Det bekom inte publiken ett barr att att kylan slog till och att granen snart fälls.

– Det var trevligt att så många kunde komma trots vädret, säger Iréne Danielsson, som uppger att julgransplundringen har genomförts varje år de senaste elva-tolv åren.

PT träffade bland annat Elenor Isaksson från Sjulnäs med barnen Maja Lundström och Siri Wiklund som hade synbarligt roligt. Orkestern bestod av Irené Danielsson och Sten Sällström, fiol, Ivar Johansson och Tomas Ekström, dragspel, Timo Kultalahti, klarinett, Anna-Karin Hagström, gitarr, samt Torbjörn Lundberg bas.