– Det känns fantastiskt bra. Jag har respekt för att jag nu ger mig in i en ny bransch, men till min hjälp kommer jag att ha 170 experter som arbetskamrater på Wibax, säger han.

Närmast kommer Fredrik Nyberg från tjänsten som marknads- och försäljningschef på ABB Composite i Öjebyn. Han har också stor erfarenhet från internationell försäljning samt att han bott och arbetat utomlands.

– Denna erfarenhet tillsammans med mitt affärsmässiga tänk blir nog det jag främst kommer att bidra med. Wibax har ju Norden som marknad så jag ser också fram emot att jobba inom en och samma tidszon, säger Fredrik Nyberg.

Artikelbild

Marknadschef. Fredrik Nyberg blir ny marknadschef på Wibax.

Nyberg är Pitebo och ”född och uppvuxen” med Wibax, men har bara följt företagets utveckling på håll.

– Jag är väldigt imponerad av utvecklingen av detta familjeföretag som jag tycker jobbar på rätt sätt med stort kundfokus, har rätt värderingar och satsningen på god kemi och hållbarhet. Det är något som jag kommer att arbeta för att bygga vidare på, säger han.

Wibax vd, Jonas Wiklund är nöjd med rekryteringen.

– Fredrik kommer att tillföra ny energi och hjälpa oss att fatta kloka beslut i det expansiva skede som vi befinner oss i. Vi är mycket glada över att kunna knyta en så kompetent kraft till oss och han kommer att vara en viktig kugge i vår fortsatta utveckling, säger han.