Hon menar att beskedet att 90 tjänster försvinner från företaget och Piteå känns förskräcklig.

– Det är en fantastisk arbetsplats med jättefin stämning som nu försvinner, det är tufft, säger Charleene Pettersson som berättar att det som mest varit 350 anställda på företaget. Hon menar att då det dessutom är ett arbete som många har under en kortare period av sitt liv är det väldigt många Pitebor som någon gång jobbat där.

Den lokala klubben fick under måndagen information kring läget av arbetsgivaren.

Artikelbild

| Tufft besked. "Det är tungt för hela Piteå" säger Charleene Pettersson, lokal klubbordförande för Unionen på Webhelp Nordic i Piteå.

– Men vi har inte gått igenom det mer grundläggande, utan nu startar förhandlingarna som kommer att pågå löpande. Vi ska göra det så bra som möjligt för våra medlemmar, säger Charleene Pettersson.

Själv har hon jobbat på Webhelp Nordic i tio år:

– Så visst blir det en stor omställning. Många som jobbar här har familj och hus i Piteå – det är tung, säger hon och menar att många inte har möjlighet att följa med ner till Stockholm.

Att runt 90 personer ska ut på arbetsmarknaden i Piteå tror hon också kan bli svårt.

– Många som jobbar här har inte eftergymnasial utbildning. Det är det här vi kan och är duktiga på, sedan kommer vi att söka samma jobb allihop.

Hur känner du kring att uppdragsgivare inte vill lägga sin kundtjänst här uppe i Piteå?

– Det är märkligt, vi har en fantastisk lokal, lojal och trogen personal och låg personalomsättning. Vill man så kan man åka hit över dagen och sedan finns möjlighet att ha exempelvis videokonferens, säger Charleene Pettersson.