Årets besöksanledning: "Att vinna är en lyckotår"

Som ett givet besöksmål har de bidragit till att stärka attraktionskraften för Piteå som sommarstad. Årets besöksanledning är Beas rökeri och hamnkafé.

Beatrice, Anders och Maureen Lindbäck från Beas rökeri och hamnkafé tog emot priset som Årets besöksanledning under Piteå business awards.

Beatrice, Anders och Maureen Lindbäck från Beas rökeri och hamnkafé tog emot priset som Årets besöksanledning under Piteå business awards.

Foto: Elin Parmhed

Piteå2022-05-06 20:46

Priset till Årets besöksanledning går till ett företag, förening eller organisation som stärkt Piteås besöksnäring genom att visa på kreativitet, engagemang och framåtanda. Besöksanledningen ska ha gett en ekonomisk vinning samt lockat besökare lokalt, regionalt, nationellt eller internationellt under kalenderåret 2021.

Hur känns det?
-- Fantastiskt! Det känns så otroligt bra. Vi har känt att vi gör någonting gott som gör människor glada, och att få pris för det och uppmärksammas såhär. Nomineringen var gott nog, men att vinna är en lyckotår, säger Beatrice Lindbäck. 

Vad betyder priset för er?
– Vi har samma framåtanda och vi vill så mycket. Det blir go with the flow.

Motivering: "Beas Rökeri & Hamncafé har genom sitt enorma driv och utvecklingsvilja bidragit till att stärka attraktionskraften för Piteå som sommarstad. De har ingjutit sin position som ett givet besöksmål för både Piteåbor och inresande turister som vill njuta av god mat i mysig miljö, och tydlig kopplat samman det med platsens ursprung. Deras energi, positiva inställning och ork till ständig utveckling är viktiga inslag i helheten."

Årets besöksanledning

Priset delas ut av Piteå Business Awards och juryordförande är Erika Mattson, Sparbanken Nord.

Övriga nominerade var Signegården och Studio Acusticum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!