Mannen har förhörts under torsdagen.

– Han förnekar allt som åklagaren lägger honom till last. I samband med förhöret fick jag yppandeförbud av åklagaren så jag kan inte kommentera något mer, säger hans advokat Marko Tuhkanen till TT.

Efter förhöret begärde åklagaren Jens Göransson mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån. Hur dags häktningsförhandlingen ska ske är inte bestämt ännu. Åklagarmyndigheten har tidigare uppgivit att den misstänkte ”mannen har förekommit i den ursprungliga utredningen”.

Kalamarksmålet gäller två bröder som attackerades på sin gård utanför Piteå i april 2004. Den ene brodern blev mördad och den andre skadades svårt. Den överlevande brodern pekade ut en bekant som den skyldige. När polisen kontaktade den mannen nekade han till brott och pekade i stället ut Kaj Linna.

Trots att det saknades tekniska bevis och att vittnen inte kunnat knyta honom till platsen dömdes Kaj Linna till livstids fängelse för mord och grovt rån. Linna har hela tiden nekar till brott, men bevisningen har vilat på att en person ska ha hört att Linna planerade en ”stöt” mot bröderna.

Linna har hela tiden nekat till brott, och begärde resning hos HD tre gånger innan det beviljades i december förra året. Det var sedan åklagare Jens Göransson åter öppnat förundersökningen och påbörjat kompletterande utredningsåtgärder som misstankarna kom att hamna på den man som nu sitter anhållen.

TT har sökt Jens Göransson för en kommentar. (TT)