Polisen larmades av anhöriga vid 19 på söndagskvällen och då hade ingen haft kontakt med kvinnan sedan 09 på morgonen. Nu väljer polisen i Norrbotten att gå ut med kvinnans namn.

Hon heter Daisy Granberg och ska vara tunt klädd, i t-shirt och byxor. Hon ska också ha för stora skor på sig.

Enligt polisens uppgifter så är hon dement och kan ge ett förvirrat intryck. Vid 02 på natten så pågick fortfarande arbetet med att hitta henne.

- Vi arbetar för fullt. Helikoptern är uppe och vi har många som söker och kommer göra det genom hela natten, säger Kurt Marklund, befäl vid polisen regionledningscentral.

Under nattens småtimmar så gör mörkret sökandet svårt i terrängen och det är ganska dåligt väder, säger Kurt Marklund.

- Vi kommer vara fler som söker i morgon om hon inte hittas, säger han.

Tidigt på måndagsmorgonen så pratade polisen med vårdcentralen i Arvidsjaur och där tror personalen att hon kan ha varit på besök på eftermiddagen. Polisen är på väg till platsen för att höra vad de vet.

- Om det är så att hon var på vårdcentralen då så betyder det att vi måste söka på andra områden, säger Kurt Marklund.

 

Uppdatering kl. 07.49

Sökandet pågår fortfarande. Under nattens sökinsats har polispatruller med hundförare, fjällräddningen samt polisens helikopter deltagit i sökandet.

- Jag kan inte svara på om helikoptern är i luften just nu, vi får se vilka de samlar för att delta i sökandet nu lite senare under morgonen, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Kvinnan är 165 cm lång och bar mörka kläder när hon försvann.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig på 114 14 om någon har uppgifter om kvinnan.

 

Artikeln kan komma att uppdateras.