Det var tidig morgon i slutet av augusti i fjol. Före detta Pitebon Ove Lindqvist, numera Byskebo, skulle koka sitt morgonkaffe när han fick syn på en ståtlig älgtjur på långt håll i plantskogen. Han gick ut på altanen och lockade på den genom att låta som en älgko.

– Den tvärstannade och tittade på mig. Sedan gick jag in och fortsatte med kaffet.

När han gick ut igen kom älgen plötsligt travande förbi med sikte mot den välsvarvade älgen i trä som Ove Lindqvist tillverkat för 20 år sedan.

Artikelbild

| Just nu är det frid och fröjd hos Ove Lindqvist i Byske, annat var det i höstas. Träälgen klarade turligt nog tyngden av den kärlekskranke älgtjuren.

– Jag ropade till frun att nu jädrar är det nånting på gång, för jag trodde att tjuren skulle börja slåss. Men det blev porr på hög nivå istället. Han slickade träälgen bakom ändan, sedan klev han på, skrattar Ove Lindqvist.

Han skyndade sig att ta några bilder på den ensidiga akten från altanen.

Till saken hör att den snidade älgen stått i parets trädgård i 20 år och de blev oroliga att benen skulle knäckas av tyngden.

– Jag skrek "men ge dig", men han var helt dum i huvudet och struntade i mig. Han var på träälgen tre gånger!

Artikelbild

| Efter kärleksakterna var älgtjuren nöjd och lommade iväg in i skogen igen.

När sedan Ove Lindqvist gick ner till postlådan för att hämta tidningen försökte han än en gång schasa iväg älgtjuren som då äntligen nöjt lunkade iväg mot skogen igen.

Efter det ovanliga kärleksmötet kände sig Ove manad att utöka älgstammen med en avkomma.

– Det måste ju bli något av detta älskogsmöte. Så nu ska jag göra en älgkalv i trä som ska ställas ut bredvid träälgen till sommaren.