Ny utbildning till nätverkstekniker

Sju IT-bolag skapar tillsammans med Onepartnergroup academy en branschutbildning för nätverkstekniker under namnet Rerouter. "Vi vill ta tillvara på Sveriges outnyttjade potential och öppna dörren till nya karriärmöjligheter inom IT", säger Pontus Billenman på Onepartnergroup academy.

Pontus Billenman, Mattias Lindberg och Peter Nilsson Sandlund.

Pontus Billenman, Mattias Lindberg och Peter Nilsson Sandlund.

Foto: Pressbild

Norrbotten2022-03-10 12:00

Atea, Mirror, Aaro Systems, Tietoevry, Skylite, Hydro66 och Nordlo skapar utbildningen Rerouter tillsammans med Onepartnergroup academy och Astar. Det skriver Onepartnergroup i ett pressmeddelande.

Nu påbörjas studentrekryteringen för att kunna starta den CSN-berättigade utbildningen i maj 2022. Utbildningen pågår i 30 veckor och därefter förväntas 25 nya nätverkstekniker vara färdigutbildade och anställda.

– Vi vill ta tillvara på Sveriges outnyttjade potential och öppna dörren till nya karriärmöjligheter inom IT, säger Pontus Billenman, ansvarig för Onepartnergroup academy.

– Atea och Onepartnergroup planerade kommande rekryteringar när idén uppstod. Varför ska vi kannibalisera på varandra? Det skapar ingen tillväxt eller utveckling. Vi behöver gemensamt föda branschen med nya talanger. Jag bad Onepartnergroup bjuda in hela IT-branschen i Norr- och Västerbotten för att säkerställa kompetensbehovet. Nu har vi utformat utbildningen och börjar närma oss startdatumet. Det känns mycket spännande, säger Mattias Lindberg, konsultchef på Atea

Rerouter är en yrkesutbildning som ska utbilda nätverkstekniker till Lycksele, Skellefteå, Umeå, Boden, Kalix och Luleå med omnejd. Utbildningen inkluderar teori såväl som arbetsplatsförlagd praktik hos något av de anslutna företagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!