IF Metall vill ha Kent Ögren som kommunalråd

IF Metall har gjort sitt val i kampen om kommunalrådsposten i Luleå: Kent Ögren är namnet. "Vi behöver en stabil politiker", säger Peter Sköld, ordförande i IF Metalls S-fackklubb.

IF Metall förordar Kent Ögren som nytt kommunalråd i Luleå.

IF Metall förordar Kent Ögren som nytt kommunalråd i Luleå.

Foto: Lars-Göran Norlin

Luleå kommun2019-11-06 20:21

Beslutet togs på ett möte i kväll inför kommunalrådsnomineringarna

Enligt Peter Sköld, ordförande för IF Metalls S-fackklubb i Luleå, var beslutet i princip enhälligt efter att de sju arbetsplatsklubbarna röstat.

– Röstningen utföll till fördel för Kent Ögren som kommunstyrelsens ordförande. Vi har också sagt att vi står fast vid det vi har sagt tidigare, att Lenita Ericsson ska vara vice ordförande, säger Peter Sköld till Norrbottens Media på onsdagskvällen.

Att Lenita Ericsson i veckan förklarade i Norrbottens Media att hon inte är aktuell för viceposten, kommenterar Sköld på det här sättet:

– Det tycker vi olyckligt, men det är hon själv som tar det beslutet.

Varför Kent Ögren? Kan du berätta hur diskussionen har gått.

– I det politiska läge som har varit under hösten och med den turbulens, så behöver vi en stabil politiker med erfarenhet, som försöker räta upp det här och se till att vi alla försöker dra åt samma håll. Då väljer vi Kent Ögren. Han har en lång erfarenhet och har varit med om det här tidigare och han är en värdefull tillgång för oss. 

Har det funnits andra åsikter?

– Det har funnits tveksamheter i alla fall. Men det har inte varit många. Det gick ganska fort att ta det här beslutet.

Enligt Peter Sköld var mötet välbesökt med ett 60-tal röstande på plats.

Norrbottens Media når Kent Ögren på telefon mindre än en timme efter omröstningen. Han är då ovetande om resultatet.

– Det väl roligt att få stöd. Jag har ju sagt att jag är beredd att ställa upp. Är det så att medlemmarna vill det, så ställer jag upp, säger Kent Ögren som inte vill dra för stora växlar på IF Metalls val.

– Nomineringar pågår ju till och med fredag. Sedan ska valberedningen få jobba, och jag tycker att de ska få göra det i fred och fundera lite grann hur man får ihop ett lag. Men det är klart att det här känns bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!