Avslöjar: Lenita Ericson tar (S)triden

Lenita Ericson (S) tar strid om kommunalrådsposten. Under tisdagen meddelar hon att kandidaturen till kommunstyrelsens ordförande kvarstår. "Jag är överväldigad av allt stöd", säger hon.

""Jag är helt överväldigad av allt stöd och all värme jag har fått från alla möjliga håll de senaste dagarna", skriver Lenita Ericson på Facebook.

""Jag är helt överväldigad av allt stöd och all värme jag har fått från alla möjliga håll de senaste dagarna", skriver Lenita Ericson på Facebook.

Foto: Pär Bäckström

Luleå kommun2019-11-26 12:31

I fredags kom beskedet från valberedningen för S i Luleå att de vill föreslå Kent Ögren som nytt kommunalråd i Luleå, med Emma Engelmark som vice ordförande i kommunstyrelsen.  

Sedan dess har det varit oklart om Lenita Ericson ska kandidera vidare – men vid lunchtid på tisdag meddelar hon på Facebook att hon inte tänker kasta in handduken.  

"Det är viktigt att partiets demokratiska process får ha sin gång. Jag har full respekt för valberedningens roll och förslaget de landat i. Nu är det dock upp till ombuden på representantskapsmötet att fälla det slutliga avgörandet", skriver hon i inlägget. 

Vidare konstaterar Lenita Ericson att hon är mycket glad över den support hon har upplevt från partimedlemmar och Luleåbor de senaste dagarna.

"Jag är helt överväldigad av allt stöd och all värme jag har fått från alla möjliga håll de senaste dagarna".

Men hon är också oroad över tonläget i nomineringsprocessen.

"Jag är bekymrad över de hårda tongångarna på sina håll. För mig är det inte alls konstigt att vi har flera kandidater till kommunens högsta poster. Det är snarare något positivt och visar vilket starkt parti vi är. Vi ska inte vara så upptagna av risken för inre splittring att vi missar den splittring som växer i samhället idag. Det är den vi borde bekämpa, inte varandra", skriver Lenita Ericson på Facebook.  

Inom kort publicerar Norrbottens Media en exklusiv intervju med Lenita Ericson (S)!

dsfth
dsfth
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!