Tusentals poliser är inblandade i jakten. I torsdags gick de in i tempelområdet som tillhör buddistavknoppningen Dhammakaya, för att hitta den 72-årige munken Phra Dhammachayo, som anklagas för penningtvätt och ha tagit emot motsvarande närmare 300 miljoner kronor i förskingrade pengar.

Trots att det jättelika tempelområdet är helt genomsökt så är munken fortfarande försvunnen, uppger thailändsk polis.

Lång tunnel

Genomsökningen inleddes efter att tempelförsamlingen vägrat att lämna över Dhammachayo, som de menar är för sjuk för att förhöras. Tidigare försök att söka igenom templet har hindrats av att tusentals anhängare dykt upp och stoppat försöken.

En växande frustration bland poliserna märktes under jaktens andra dag, när de leddes genom ett oändligt antal rum och korridorer av orangeklädda munkar på det omkring fyra kvadratkilometer stora området. En 1,5 kilometer lång tunnel, som delas i två, har hittats under templets huvudbyggnad, som kan ha använts av Dhammachayo för att gömma sig.

Nekar till brott

När polisen sökte igenom en sjukstuga, där man trodde att Dhammachayo skulle vara, upptäckte man medicinsk utrustning, och att kuddar lagts under en dräkt för att se ut som en sovande person. Munken var dock inte där.

Vi sökte igenom hela templet, varenda byggnad, vartenda rum och vi hittade inte den efterlysta individen. Men vi kommer att fortsätta att leta i närheten av tempelområdet, säger Woranan Srilam vid departementet för särskilda utredningar.

En del poliser kommer att vara kvar för att bevaka templet.

Phra Dhammachayo har tidigare nekat till alla brott, och hävdat att utredningen är politiskt motiverad.