Förväntningarna är höga inför lanseringen efter år av blygsam förnyelse. I helgen avslöjades flera detaljer om nya Iphone 8 i vad BBC rapporterar som den största läckan som Apple utsatts för. Det är också oklart om det beror på ett misstag eller om någon från företaget har läckt informationen till 9to5Mac som var snabba att sprida nyheten.

Bland nyheterna finns ny teknik för inloggning. Touch ID ser ut att ersättas av Face ID, vilket verkar vara ansiktsskanning med 3D-kamera. 3D-effekterna kommer också piffa upp emojisar och kalla dem animojis. De kan använda ditt ansiktsuttryck och ditt röstläge för att skapa uttrycksfulla animerade meddelanden. Det finns också uppgifter om att det ska vara möjligt att ladda telefonen trådlöst.

Hemknappen ser ut att försvinna. Istället kommer gester att ersätta navigationen. Digitala assistenten Siri ska utgöra en huvudroll i den nya telefonen. NyTeknik skriver att med den nya mjukvaran väntas Siri lära sig mer om människor och dela med sig av informationen i andra Siri-aktiva-enheter

Telefonen väntas kosta runt 1 000 dollar, vilket motsvarar runt 8 000 kronor. (TT)