De blir Årets Kooperativ i Norrbotten

Årets kooperativ i Norrbotten har utsetts för 16:e året i rad av Coompanion Norrbotten i samarbete med Coop Norrbotten. Vinnare i Norrbotten blev Nära Mat Boden Ekonomiska förening.

Sara Rezgui, ordförande för Nära Mat Boden.

Sara Rezgui, ordförande för Nära Mat Boden.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden2022-10-25 16:00

Kriterierna för deltagande i tävlingen om Årets kooperativ är medlemsnytta, affärsmässighet, stabilitet, bidrag till den lokala utvecklingen och nytänkande. Årets vinnare i Norrbotten är Nära Mat Boden som vill verka för en ökad självförsörjning i Boden med omnejd och har öppnat en saluhall i Boden centrum. De vill inspirera odlare, djurhållare, bagare och förädlare att producera mer, minska avståndet mellan producent och konsument, näringstäta maten och bidra till ett mer hållbart och hälsosamt liv. Det skriver Coompanion Sverige i ett pressmeddelande.

– Det här är ett bevis på att det vi har jobbat så hårt för sedan 2020 uppskattas av andra och ligger helt rätt i tiden, säger Sara Rezgui, ordförande för Nära Mat Boden.

– Priset ger oss möjlighet att jobba för mer lokalproducerade produkter i Norrbotten, säger Linda Lund, styrelseledamot.

Föreningens mål är att förmedla produkter av högsta kvalitet från den egna och närliggande kommuner och på så sätt bidra till en ökad tillväxt, framtidstro och regional självförsörjning.

– Nära Mat Boden tar sig an en viktig och aktuell samhällsutmaning, säger Åse Classon, ordförande på Coompanion Norrbotten.

Utöver titeln vinner kooperativet en prissumma på 20 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!