Stormen har varit på allas läppar senaste dygnet. Inte så konstigt, kanske. Det är svårt att undgå att förfäras, förvånas och imponeras av naturens krafter när det kommer så tätt inpå som innanför skoskaften. Många är dem som kört fast sina bilar, och ännu fler har nog svurit långa ramsor över plogkarmar på garageuppfarterna. Men det blir ju så när snöröjningen gör sitt. Magnus Holmgren på Räckessättarna, berättar om dygnet som gått:

– Visst har det varit mycket snö och mycket att göra, men jag tycker ändå att det har gått bra! Vi bor där vi bor och då får man räkna med sånt här väder. Med duktigt folk och bra grejer går det mesta. Snön är inte ett problem, det är folket som rör sig runt där vi skottar. Vi försöker ha koll, men om någon springer in bakom traktorn är den omöjlig att se. Vi vill ju inte köra över någon!

Det är fyra personer som kört non stop sedan torsdag morgon, med undantag för fyra timmars paus natten mot fredag. Prognosen visar dock inga större snömängder nu på några dagar, så snöröjarna får förhoppningsvis sova ikapp de förlorade timmarna under helgen.

Artikelbild

| Snödjup. Frans Helamb i Vuoggatjålme fick sig ett träningspass i morse när han skulle ta sig in i garaget.

I Gautosjö rapporterar Anders Marklund på Camp Gauto ett snöfall på närmare en meter sedan i onsdags.

– Jag snöröjde i går, och i morse när jag kom ut syntes det inte! Jag har drivor på tomten som är en och en halv meter höga när det drevat en hel del.