Stormötet inleddes dock med smått. Scenen intogs av Arjeplogs allra yngsta invånare som hade en dansundervisning under ledning av Sigrid Granström och Emma Bissmark. De tio små deltar i regelbunden dansträning och vid det här tillfället dansade de till låten ”Slå dig loss” från filmen Frost.

Eva-Mari Bylund berättade att Café Hjärtat, som hålls för daglediga varannan måndag, fortsätter. Verksamheten är populär och lockar många deltagare till aktiviteter som förutom fika består av prat och bokläsning.

Eva-Mari Bylund uppvaktades med en bok för sin insats.

Artikelbild

| Oliva Karlberg berättade om projekt W för unga kvinnor och om fortsättningen.

Projekt W, en tjejkväll för unga tjejer och kvinnor, fick stöd av folkhälsorådet. Oliva Karlberg, som tillsammans med Beatrice Hegner stod bakom, berättade om arrangemanget och att det fortsätter i form av ”Small talk” med fika varannan vecka.

Ulla Lundqvist berättade om vattengympan i simhallen varje torsdag. En dagverksamhet som leds av PRO.

Unga för unga under ledning av Christina Sundqvist fortsätter.

-Vi har en ny grupp i årskurs sju som är på hugget, sa Christina Sundqvist och avslöjade att en av gruppens tankar är att fortsätta att anordna en årlig vinterbal.

Johan Fjellström i Folkhälsorådets styrelse berättade att rådet disponerar 100 000 kronor som ska användas till aktiviteter som bidrar till folkhälsan. ”Kom med förslag”, sa han.

Karin Renberg undrade om möjligheten att göra en gemensam resa till Luleå för att delta i motionsspringet Vårruset.

-Kom med ett förslag om vad det kan kosta, rekommendera Johan Fjellström.

Folkhälsorådets nästa stormöte hålls i augusti.