Den 38-årige man som greps misstänkt för grov misshandel i samband med det storbråk som bröt ut är nu anhållen:

– Ja, han är fortsatt anhållen och brottet rubriceras som grov misshandel, säger Pontus Henriksson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med vittnen som kan ha sett vad som hänt, det telefonnummer man ska ringa är 114 114.

Finns det någon mer person som är misstänkt för brott?

– Det kan jag inte gå in på, säger Pontus Henriksson som hänvisar till att utredningen pågår och han inte vill gå ut med någon slags information som kan störa utredningen.

– Men det kan jag säga att vi har utredare som jobbar vidare med det här på plats i Älvsbyn.

Det var vid halv åtta-tiden på fredagskvällen som larmet polis och ambulans larmades till pizzerian, flera personer var då inblandade i ett bråk och man fördes ut ur lokalen på bår till ambulansen för vidare transport till sjukhus. Hans skador är inte kända men enligt polisen talar skadorna för att något slags tillhygge har använts.

Patrullen, som kom till platsen från Piteå, hade fullt upp med att reda ut vad som hänt och ytterligare patruller kallades till platsen för att hjälpa till i den upprörda stämning som rådde efter bråket. Enligt polisen handlade bråket om "någon slags fejd".

Vid 21-tiden på kvällen kunde den 38-årige mannen gripas misstänkt för grov misshandel. Polisen har säkrat spår, dokumenterat brottsplatsen och hållit en del förhör.