Vårslasket var kanske inte ett så passande namn på endagsfestivalen som hölls under torsdagskvällen, för inget slask syntes till. En efter en droppade musikfantaster in i Black Box och hittade ett lagom undangömt hörn att luta sig emot, ta sig en öl och bara njuta.

Mattias Ivarsson spelade tillsammans med ett band för första gången och trots att det är svårt att tänka sig att en till melankolisk indiepoppare ska kunna slå igenom i Sverige, så skulle det nog inte förvåna någon om Mattias faktiskt gjorde det. Under ”Här är den sköna sommaren”, där Mattias har använt texten från Evert Taubes låt med samma namn, darrade rösten och Mattias kunde inte hålla tillbaka.

– Att man inte kan spela den här en gång utan att gråta, sa Mattias och torkade tårarna.

Artikelbild

| Stämning. Mysigt i publiken när Vårslasket hade premiär i Black Box.

Det verkar som att Piteå plockar talanger som om de våra krokusar, för efter Mattias Ivarssons känslosamma stämma intog Angstbadan scenen. Bluesrockbandet med Filip Karlströms röst i spetsen kändes ända in i benmärgen och fick publiken upp från sofforna och stampa i takt längst fram vid scenen.

Kvällens höjdpunkt gick dock till ingen mindre än Jesper Petersson. Vare sig det är på Idolscenen i Stockholm eller i Black Box i Piteå så ger han allt. En liten pik till Idol-juryn fick han även in när han innan sin cover på Justin Timberlakes ”Can’t stop the feeling” spelade upp när juryn sågade honom vid fotknölarna för låtvalet.

– Skam den som ger sig, skrattade Jesper Peterson.

Trots en bra variation av musiker och genrer så var det Piteåbaserade pop/punkbandet Cartoon Girlfriend saknade. Bandet ställde in i sista minuten på grund av sjukdom, vilket gjorde många i publiken besvikna.

Artikelbild

| Bluesigt. Angstbadan med Filip Karlström, Johan Kalla och Elin Tannerdal bjöd på bluesrock.

– Jag upplevde festivalen som lyckad, främst för att vi från sektionen vill bidra till att det händer säker på campus. Just den festival som denna som överbryggar alla de kompetenser som studenterna har, samtidigt som vi kan bidra till att få externa Norrbottensband att möta studenterna, sa Mikael Ekelund, en av arrangörerna, efteråt.

På Vårslasket spelade även Fanny Forsberg, Dennis Kalla och Norra Reviret.