En grupp ljudstudenter från Musikhögskolan i Piteå går just nu en kurs i PA-teknik (konsertljud ungefär) och fick veta att studenter tidigare har anordnat en festival som final, men att det var några år sedan det hände senast.

– Det tände en gnista hos oss. Sedan var det bara att börja rådda, säger Behrang Mohammadi, ljudstudent som agerar projektledare för festivalen.

– Vi siktar brett. Ju mer blandat desto roligare. Det blir en trevlig kompott av artister. Det här ska bli kul, säger Behrang Mohammadi.

Artikelbild

| Piteband. Cartoon Girlfriend.

De som spelar under kvällen är Fanny Forsberg (Piteåbaserad singer/songwriter som uppträder med sitt band), Mattias Ivarsson (spelar alternativ indiepop. Han pluggar i Piteå, men kommer från Göteborg), Cartoon Girlfriend (Piteåbaserat pop/punkband), Angstbadan (ett gäng studenter från Musikhögskolan som har ett bluesband ihop, Jesper Petersson (Piteåstudenten som nådde toppskiktet av ”Idol 2016”, uppträder både med kompband och med kompisarna i trion Lynx Sessions), Dennis Kalla (popartist från Pajala/Kiruna), samt Lulebandet Norra Reviret som spelar mörk pop och där medlemmar från Könsförrädare ingår.

Jesper Petersson längtar till torsdagskvällens gig då han backas upp av ett sjumannaband.

– Det blir lite som en final för mig. Jag kommer att köra min Idol-repertoar för sista gången.

Efter torsdagens spelning blir det fokus på eget material. Han kommer att sjunga mer på svenska och tillsammans med framgångsrika artisten Patrik Isaksson har han skrivit låten "Min egen väg" som släpps senast i maj.

Artikelbild

| Låtsnickrare. Dennis Kalla.

– Det är svensk pop, men lite vuxnare. Mer åt Patrik Isaksson än Little Jinder, säger Jesper Petersson som även gör en spelning i Piteå kyrka den 5 april, då tillsammans med några andra solister.