Vårsolen skiner in genom fönstret och Maria Nystedt sminkar sig vid matbordet. I tre månaders tid har hon tillsammans med fem andra singlar i Sverige filmat sin vardag och jakten på kärleken. Singlarna sköter filmandet själva med hjälp av en mobiltelefon och en selfiestick.

– Jag har ju filmat kanske en dag i veckan och då rullar kameran i princip hela dygnet. Jag sätter på den när jag vaknar och går runt med den hela dagen, säger Maria Nystedt och lägger ifrån sig sminkborsten.

Nyvaket ja

Artikelbild

| DEJTANDE. "En tjej ställde in i sista minuten så jag gick på dejt med min kompis istället!"

Maria har varit väldigt aktiv inom politiken och såg sig inte som en person som skulle ställa upp i den här typen av program. Att just hon skulle vara med i en realityserie var inte planerat. I alla fall inte från hennes sida. TV4 hade hittat hennes instragram och gamla statistprofil från teaterdagarna och tagit kontakt med henne. De sökte någon från norra Sverige, då majoriteten av deltagarna kom från södra delen av landet. En morgon fick Maria ett samtal och erbjöds vara med i programmet.

– Jag var nyvaken och rätt så ställd och det var därför jag svarade ja, men jag hade ju absolut ingen aning om vad jag gav mig in på.

Till slut insåg hon att det skulle bli riktigt roligt och utmanande, men kände fortfarande att hon kanske inte var rätt typ av person för en realityserie. Hon skulle inte passa in.

– Jag tror att jag kommer framstå som en slags anti-person. Inte anti-reality då, men mer att jag inte är den typiska personen du skulle se i ett sånt program.

Artikelbild

| EXTROVÄRT. Maria Nystedt tycker om att träffa människor och håller alltid många bollar i luften.

Kroppshets och ångest

Misslyckade Tinder-dejter, fester och söndagsångest är inte allt vi kommer att få följa med Maria på. Varje vecka diskuteras olika teman som berör sexualitet, kärlek eller liknande. Maria tror sig själv bli något utav en kontrast till andra i programmet då hon inte bara kommer att visa de positiva sidorna i livet. Hon har varit väldigt ärlig i programmet och stundtals känt sig utelämnad, men tycker att det har varit lättare att få fram sina känslor och tanker eftersom hon har filmat allting själv.

Artikelbild

| UTMANANDE. "Jag har insett många saker om mig själv".

– Många av de här ämnena vi får är rätt så tunga och det är ju läskigt. Jag pratar lite om kroppshets och ångest till exempel.

Det är många unga människor som tittar på programmet och Maria har som mål att visa unga tjejer att alla inte är så glada och perfekta hela tiden. Hon vill visa den andra sidan. Hon kommer även att prata om är hur det är att vara bisexuell i Piteå, vilket inte är det lättaste enligt Maria. Staden är liten och rykten sprids fort.

Artikelbild

| UTVECKLATS. Maria Nystedt känner att hon har utvecklats tack vare programmet.

– Det är svårt att träffa tjejer. Det är alltid så hysch-hysch runt det. Min familj har alltid sett det som en självklarhet, men det är ju inte alla som ser det så. Dejtar man en tjej så vet alla det och gör det till något stort liksom. Det är ett jävla jippo.

Filmat på dejt

Artikelbild

| KONTRAST. Maria Nystedt såg sig inte som en person som skulle vara med i en realityserie, men ångrar ingenting.

Maria tar den sista klunken kaffe och lägger håret åt andra sidan. Mobilen hon har använt de senaste månaderna ligger på laddning bredvid sängen. Hon har bara två avsnitt kvar att spela in, men hon har inte riktigt bestämt sig för vilka dagar hon ska filma. Hon är fortfarande inte van vid att gå omkring på stan och filma sig själv och sitt liv, men säger att hon har träffat många roliga och intressanta människor just tack vare det. Alla de personer hon har träffat och dejtat har vetat om att de kommer att vara med i serien.

– Dejterna blir ju lite annorlunda när man har en kamera med sig och spelar in allting, men det har inte varit några problem.

Artikelbild

| OCENSURERAT. Maria Nystedt filmar en till två gånger i veckan från och med att hon vaknar tills hon går och lägger sig.

Kul men läskigt

Det är premiär på fredag och hon är otroligt nervös. Det har varit lite av ett hitta-dig-själv projekt för Maria, men om hon fick gå tillbaka och göra om allting igen så skulle hon inte tveka en sekund.

Artikelbild

| PITEBO. Maria Nystedt är född och uppvuxen i Piteå, men bodde ett år i Stockholm och arbetade som personlig assistent.

– Det känns som om jag har insett många saker om mig själv. Det har varit en utmaning. Det har varit väldigt kul, men läskigt. Men så är det ju med allt man gör för första gången i sitt liv.