Jag frågar mig hur de laddar om. Det här är ju inte fredagskvällen i repris. Det är helt andra låtar, andra stilar och delvis med andra gästartister. Där fredagskvällen var ett sömlöst party i närmast total harmoni är det mer blandad utdelning på lördagen.

Kombinationen av Coldplays svalt smarta arenapop, U2:s storslagna rockhymner och frustande neandertalslåtar av band som AC/DC är svår.

.

Artikelbild

| Peter Jonsson.

Precis som på fredagen sitter jag och myser över hur många detaljer jag hör. Jisses, Folke Wiklunds basfest i U2-numret "Magnificent"! Låttiteln täcker in både soundet och själva spelet.

Stora utropstecken är Deep Purples "Burn" och Uriah Heeps "Look at yourself" där Kent Ploog tar sångmikrofonen. Han må gå på kryckor, men rösten är hur pigg som helst. Det blir lyxig vintage-hårdrock med strössel, kolasås och en näve grus. Bandet är på topp. Hjärtat jublar.

Micke Holm i U2:s "Vertigo" och "Pride", är också strålande stunder, Lars Hjelm (eller är det Jokern?) gör en fantastisk, kuslig och tunggungande "Children of the grave". Jenny Sandgren, Patrik Lindgren och Peter Jonsson delar på type-castat fin popsång i Coldplay-avdelningen som inkluderar så väl "Viva la vida" som "Clocks".

.

Artikelbild

| Patrik Lindgren.

Trots bra energi känns "Paradise city" på en höft. Aerosmiths "Sweet Emotion" blir ett närmast obskyrt låtval, om än skönt sjungen av Rickard Hinterthaner, och "Enter Sandman" lyfter inte. Några nummer blir kort sagt som den där fyrkantiga klossen som inte går in i det runda hålet och hade med fördel kunnat strykas i det i överkant generösa programmet.

Däremot är det så där gulligt värdigt när ensemblen, förstärkta av Support Choir, vågar sig på "Stairway to heaven" som allra sista nummer.

Artikelbild

| Theres Enström.

.

Många arrangemang har det blivit för Great Gig-gänget. En del ser dem som "utgångarnas utgång", andra som ett lyxigt konsertarrangemang med kända bitar. Hur som helst har Great Gig fyllt en funktion och varit ett häftigt fyrtorn i novembermörkret. 25 000 gäster har de haft genom åren. Att välja ett tema och en repertoar torde vara det minsta jobbet, men allt osynligt jobb med repetitioner, planering och logistik ... Hujedamej, liksom.

Artikelbild

| Peter Eliasson och Micke Holm.

Nu är det slut. Det blir spännande att se om någon axlar manteln i framtiden och i så fall vem. Ribban är högt satt. Själv bugar jag och säger tack. Det här har ni gjort grymt bra!

.

Artikelbild

| Peter Eliasson.

Låtlistan: Clocks, Paradise, The hardest part, Viva la vida, A sky full of stars, Where the streets have no name, Magnificent, Beautiful day, Vertigo, Hells bells, Sweet emotion, Here I go again, Burn, Look at yourself, Whole lotta love, Paradise city, Children of the grave, Enter sandman, Ace of spades, Since you been gone, Back in black. Extranummer: Fix you, Pride, Thunderstruck, Stairway to heaven.