Björn Lestander har avlidit 66 år gammal hemma i Laisvallby.

Björn växte upp i Laisvallby med föräldrarna Maja och Knut samt sina äldre syskon Ture och Anita.

Efter fullgjort militärtjänstgöring började Björn arbeta som elektriker i Laisvallgruvan. Under samma tid träffade han sin livskamrat Eva Quist och 1975 föddes parets dotter Sofie.

I 40-årsåldern bestämde sig Björn för att sadla om och efter några års studier till no-lärare, började han arbeta vid Kyrkholmskolan i Arjeplog. Här kom han att jobba till sin pension i våras. Björn trivdes med sitt yrke och var en omtyckt lärare som alltid satte sina elever i första rummet.

På fritiden så älskade han och Eva friluftsliv. Jakt, fiske och skoterturerna till den närliggande fjällvärlden har alltid varit en stor del av livet. Knivmakeri utvecklades med tiden till en brinnande hobby. Han var angelägen om att det skulle vara bruksknivar som ska hänga på bältet och användas i skog och mark.

På senare år har turerna till Luleå varit täta för att umgås med barnbarnen, som han var så stolt och glad över.

Oavsett om det var privat- eller yrkesmässigt var han alltid sig själv. Fanns inget tillgjort eller falskt. Han bjöd alltid på sig själv vilket gjorde att han var väldigt omtyckt av sin omgivning. Björn lämnar ett sort tomrum efter sig, men vi kommer alltid bära med oss de fina minnena vi har från vår tid med Björn. Så älskad och saknad av många.