In memoriam Tisdagen den 21 november somnade vår älskade make och pappa, Ambjörn Forsgren, in efter en tids sjukdom. Han blev 85 år.

Han föddes som första barnet i en syskonskara på fem, son till Frans och Hedvig Forsgren i Gumboda, Norsjö kommun. När Ambjörn var 18 år flyttade familjen till Saltmyran, Abborrträsk, och där fick han uppdraget att helrenovera bostadshuset som varken hade badrum eller trappa upp till övervåningen, ett uppdrag som han klarade galant eftersom han redan då var händig och noggrann av sig.

Han var en mångsysslare som sällan blev rådlös, saknade han ett verktyg så tillverkade han det, och han kom till att arbeta inom olika yrken som kolning, skogsarbete och sågverksarbete innan han fann sitt kall, bilreparatör. Det senare ledde så småningom till att han startade sin traktor- och fordonsverkstad 1958 i Abborrträsk som han kom att driva fram till mitten av nittiotalet då barnen tog över verksamheten.

Ambjörn träffade sitt livs kärlek Elisabeth Lundberg från Skatträsk 1952, de gifte sig fyra år senare och bosatte sig i Abborrträsk där familjen växte med barnen, Ingemar, Maria och Kenneth under tretton är framåt.

Senare har han fått glädjas över både barnbarn och barnbarnsbarn.

Ambjörn var väldigt intresserad av idrott och spelade både fotboll och hockey-bockey upp till 40-årsåldern. Under senare år har han följt SHL-hockeyn, och då särskilt Skellefteå AIK, med stort intresse.

Han tyckte även mycket om musik och fiskade gärna vid stugan i Skatträsk, där han även fick utlopp för sitt snickrande efter att han slutat jobba för cirka 10 år sedan. Men det som låg honom varmast om hjärtat ända fram till slutet var dock bilverksta'n som till hans stora glädje fortsatt att drivas inom familjen.

Ambjörn var mån om oss alla och han lämnar ett stort tomrum efter sig men vi är tacksamma för allt han gett oss, och kommer alltid att minnas honom med kärlek och värme.