I morgon är det 1 juli och så här långt har det inte varit en sommar att rista en runa över. För mycket Tomas Ledins ”sommaren är kort, det mesta regnar bort ...” och för lite Mungo Jerrys ”In the summertime when the weather is hot ...”. Förvisso en slamsigt grabbig text, men de där inledande ”Chh chh-chh, uh, Chh chh-chh, uh ...” har satt sig som ett järnspett i min inre längtan efter bra sommarväder.

Jag är ständigt på spaning efter prognoser om vackert väder och mitt humör är känsligare än en väderpinne. Min fru säger roat att jag är besatt, men jag är bara beroende av väderförnimmelser som lovar värme. Ungefär som när Ted sjunger ”Fick syn på svalorna. Dom kunde lova vackert väder. Woowow vilken härlig dag”.

Men svalor! Hur ofta ser du svalor numera? Så jag kollar med SMHI istället och, yes, det blir lite bättre i helgen och en dag som denna är som gjord för en pilsner när alla Summer Games-barnen tågar längs gatorna och manifesterar Kung Fotboll. Så, det är en bra dag idag, även om solen skulle strejka. För alla som varit med vet att det här är en helg som genom åren bjudit på så väl högsommarvärme som regn och kyla.

Och som nämnt, i morgon är det 1 juli och vi går in i den tid då vädret trots allt börjar stabilisera sig och även en usel sommar brukar bjuda på någon vecka av livgivande värme. Jag är full av förväntan och räknar dagar till semestern.

Du som har pengar undanstoppade hemmavid borde räkna dem och skynda att växla. I morgon är nämligen alla gamla mynt du har i spargrisen och sedlarna som prasslar så skönt i madrassen ogiltiga som betalningsmedel.

Att byta ut mynt och sedlar är en sak, men det bör göras till det bättre. Jag är inte nöjd. De nya sedlarna är som hämtade från Monopol, men det kanske är en vanesak. Betydligt värre med de pyttesmå och ultralätta mynten. Den nya enkronan väger så lite att den blåser bort om man kastar upp den i luften. Slut med all slantsingling.

Det är för dåligt! Så väl den nya enkronan som tvåkronan och femkronan är mesiga, trista och meningslösa.

Ja, det är ett välfärdsproblem, men vilken tur att man nästan aldrig har några kontanter på sig.