Det är inte enbart en känsla, det är också fakta. Vi får resa 155 år tillbaka i tiden för att hitta en kallare sommar. Vi kapade från fyra årstider till tre, då våren gick direkt till höst. Nej, nu är jag kanske lite dramatisk, men lite varmare blir det när jag tittar på bilderna som jag tagit i Sara Sandqvists trädgård under sensommaren. De finner du här intill, och vill du ha mer solkänsla ligger ännu fler bilder till artikeln på webben.

.

Själv surfar jag efter skalbyxor till min elvaåring. Kollar på kedjornas hemsidor och noterar att där verkar man anse att behovet av skalbyxor inte existerar när barnen blir lite äldre. Som att vad? De slutar leka? Vara ute? Hittar tillslut ett par i en stor webbshop – men inte på tjejavdelningen.

.

Det är bland killkläderna jag hittar byxorna som man drar utanpå för att kunna sitta på stenar och cykla i regn. Försvinnande i-landsproblem kan tyckas, men det sänder också en signal. Att inte äldre barn behöver leka, att de inte har behov av att upptäcka skogen eller äta mellanmål ute. Speciellt inte tjejer.

.

Våra bästa höstplagg:

* Vindbyxor som tål lite väta.

* Stretchig softshelljacka.

* Fingervantar, men inte stickade (tänk löparhandske).

* Pannband.