.

Supergranola

Den har ett väldigt tjusigt namn, Paulúns paleo supergranola med kokos, blåbär och mandel. Men den är faktiskt värd lika många stjärnor som sitt långa namn. Paleo hänvisar till stenåldern och kosten som människor åt då.

Ren, naturlig och näringsrik mat med mycket nötter, bär, frön, grönsaker och frukt. Granolan innehåller inget tillsatt socker och består av 82 procent rostade nötter, frön och kokos. Sötman kommer från kanel och sötpotatis.

Ovanligt knaprig och faktiskt lite beroendeframkallande, stenålderskost eller inte.

.

Lakritsdadlar, sega och goooda

Det är visserligen enkelt att göra lakritssmakande dadlar själv. Köp ett gäng dadlar, kärna ur och rulla dem i krossad turkisk peppar eller lakritspulver. Men vi måste tillstå att köpesvarianten faktiskt slår de hemgjorda.

Förmodligen hänger mycket på segheten i Ica gott livs kärnfria dadlar med lakrits. De undergår att bli sockriga som helt färska dadlar kan tendera att vara. Och lakritssmaken sedan! Vi vill utfärda en varning: Once you pop, you can’t stop.

.

Guldmjölk

Det vi gillar med gurkmeja-latten är att den kommer i pulverform. Det betyder att den är enkel att variera efter önskemål. Grundreceptet lyder: Värm upp 2,5 deciliter växtbaserad mjölk och mixa med 1 tesked pulver.

En annan variant är att värma 1 deciliter krämig kokosmjölk med 1,5 deciliter vatten och mixa med samma mängd pulver. Söta med flytande honung, stevia eller björksocker. Gurkmeja-latte – eller gyllene mjölk som det också kallas – innehåller gurkmeja, kanel, kakao, ingefära, vanilj, lakrits och svartpeppar.

Värmer härligt när vi går mot vinter.