Läser en intervju med Åsa Orsvärn som gett årets Blossa-glögg smak av mango, spiskummin och chili. Inspirationen är hämtad från kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi i Indien. Hon säger att hennes personliga favorit kommer från 2004 – "Vinteräpple" smaksatt med calvados. När jag tänker efter gillade jag nog den helt okej.

.

Redan i augusti började årets glögg – 500 000 liter – tappas på flaskor i en liten by i Finland. Nästa års glöggsmak är redan bestämd.

.

Själv har jag – tack vare en julaftonsmagsjuka – ett kluvet förhållande till glögg. Jag älskar själva tanken med att samlas över en rykande liten mugg. Tilltugg och levande ljus och julmusik. Men själva glöggen har jag svårt för. Trots att kardemumma, kanel och andra julkryddor är mina älsklingar så blir klunkarna söta och kvalmiga. Jag håller mig till yogite och Pukkas three cinnamon. Eller uppvärmd lingondryck som jag fick hos en kompis i torsdags.

.

Bäst just nu: Min varma bästa vintervän kaminen. Jobbar hårt dessa dagar.

Inspireras av: Inredningsreportaget här på Helg i dag.

Bra julläsning: Boken "Sonja och julen". En liten karamell om Sonja, hennes fyra

syskon och ensamstående mamma.