Kladdkaka med smak av lakrits

Ugn 175 grader

.

3 ägg

4 dl socker

2,25 dl vetemjöl

6 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

en nypa salt

175 g smör

.

Glasyr

3 Kick (lakritsgodis)

3 msk grädde

50 g choklad (ett tips är att ta mjölkchoklad med lakrits)

50 g mjukt smör

.

Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Blanda de torra ingredienserna med äggsmeten. Smält smöret och rör ihop. Grädda i cirka 18–20 minuter.

Gör glasyren: Smält Kick-godisarna i grädden och blanda sedan ner choklad och smör. När kakan svalnat, häll över glasyren.

.

Saffransbiscotti

Ugn 200 grader

.

100 g smör

1 paket saffran

2 ägg

1,5 dl socker

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

.

Smält smöret och tillsätt saffran. Låt svalna. Vispa under tiden ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ihop allt till en smet. Rulla till två eller tre längder och grädda mitt i ugnen i cirka tio minuter.

Sänk ugnen till 170 grader. Skär sneda bitar och rosta varje sida i cirka fem minuter. Slå av ugnen och låt biscottin torka med ugnsluckan på glänt.