Åse Borgeryd: "Det är mycket i mitt huvud just nu"

Hon började sin träningsbana på ett skidspår som treåring och har jobbat med hälsa hela sitt vuxna liv. PT ställer fem frågor till Åse Borgeryd, Piteå, hälsovägledare och hälsoentreprenör.

PT ställde fem frågor till träningsprofilen Åse Borgeryd. (Arkivbild)

PT ställde fem frågor till träningsprofilen Åse Borgeryd. (Arkivbild)

Foto: Mari Gustafsson

Familj2021-03-26 10:00

Hur är läget med dig i dag Åse?

– Livet, är bra, det är mycket glädje!  Men det är också mycket i mitt huvud just nu. Det är utveckling av företag och planering. Det är slutet på min säsong nu, men jag planerar redan för nästa. Sedan vet man aldrig hur det blir ändå nu med pandemin.

Jag tänkte fråga om just det, hur har du påverkats av coronapandemin?

– Det har varit både och, både positivt och negativt. På företagssidan så samarbetade jag mycket med olika företag som hälsocoach, men den delen försvann ganska snabbt men det förstod jag. Men istället har jag utvecklat många nya idéer som "Hälsa vip" exempelvis. Även all form av utomhusträning har fungerat jättebra. På mina skidskolor har jag haft rekord i antalet deltagare, upp till 150 personer som varit med på något sätt, jättekul!

Lever du verkligen som du lär?

– Ja, men det försöker jag. Jag äter 90 procent hälsosamt, sedan så äter jag tio procent onyttigt, då kan det bli både pizza, ostbågar och vin (skratt).

Vad är det bästa med Piteå?

– Det måste vara Piteå-Tidningens facebooksida, helt underbar! Där går jag in varje dag och läser. Men annars närheten till naturen, skidspår, skogen och slalombacken. Piteå är som lite sött och lite salt.

Vad skulle Piteå kunna utveckla?

– På min önskelista står både en ny fotbollshall, ny pistmaskin och ny ishall. Det tycker jag att Piteå ska ha som en idrottsstad. Men sedan skulle jag önska att vi kunde hjälpas åt mer och vara snällare mot varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!