Logga in
Logga ut

Per Sandberg

Pers Inlägg

Presenterar nyheter, åsikter och andra inlägg om fotbollen i södra Norrbotten.

Där kom svaren

Piteå Som jag skrev tidigare så var Piteås värvning av en central mittfältare oväntad. Nu kom svaret på varför det skedde.

Josefin Johansson är gravid. Ett avbräck såklart. Hon är laget personifierat mer än någon annan. 

Nu finns Jo Blankenship, Ellen Löfqvist och Julia Karlernäs som centrala mittfältare. Det ser starkt ut på positionen ändå, trots Josefins avhopp.

 

Det är över en månad sedan fotbollshallen stod klar. Än är det lite snö och is på planen. Som kommer fylla sitt syfte en månad den här vintern, men det är fyra månader sedan den skulle vara spelklar...

LF Arena hann blir klar först. Den är helt grön.

- Vi kunde ha spelar där igår redan, säger Piteås målvaktstränare Peter Bergstedt. 

Cupmatchen mot Djurgården blir i Arcus. Varseltiden för arenabyte har gått ut. 

Stor PIF-förlust

Piteå Piteå-Boden 0-4.

PIF slogs därmed ut ur DM i semifinalen.Vad värre är. Det blir inget deltagande i Svenska Cupen.

Det är just biljetten som segraren får in i Svenska Cupen som är viktigast med hela turneringen vars status inte är lika hög som seriespelet. Det är bara att se på publiksiffrorna, som ikväll, och de rotationer och byten lagen brukar göra.

Piteå skapade en mängd chanser att göra mål ikväll. Joel Edström hade flera vassa och han var inte ensam i PIF om det.

Hemmalaget borde tagit ledningen. Då hade matchen tagit en helt annan väg.

Nu fällde misstagen Piteå. Joel Edström spelade fel. Jack Green blev fri och rullade in bollen. 2-0 kom på en onödig straff Piteå tog långt från mål.

Det var inget bra försvarsspel Piteå visade i andra halvlek och Richard Nordlund fick rädda ett par frrilägen men också släppa in totalt fyra bollar i matchen.

En betydligt mer öppen och chansrik match än rättvisa och rätt svaga 1-1-mötet i Boden.

Mittfältaren Axel Uddström imponerade på mig innan utgick (skadad?). Klok, lugnt och bra bollvårdande spel. Satte passningsspelet och styrde. Uddström kommer lyfta igen med tiden efter en tung period. 

Till sist. Jag såg matchen på tv samtidigt som England-Tunisien. De många engelsmännen i lagen på LF Arena kan inte ha jublat över den matchkrocken.

 

Nu är jag pappaledig därför blir det sparsamt med uppdateringar här. Hej så länge! 

Piteå har en bra chans

Kiruna Piteå föll i toppmötet mot Rosengård med 0-1. Ännu en i raden av jämna matcher. 

Utifrån spel och chanser kändes oavgjort mest logiskt, men förlusten var inte någon överraskning. 1X2; inget hade varit orättvist.

June Pedersen som är så klok och stabil missade en volleyrensning och Sanne Trolsegaard kom loss och rundade Cajsa Andersson till 1-0.

June missade ovanligt nog där men ger igen massor under en säsong. Se bara matchen före mot Linköping då hon låg bakom Piteås två mål. Pedersen kommer ge tio gånger mer än hon kostar.

Piteå leder nu tabellen med två poäng. Ner till tredjeplatsen utanför CL är det åtta, efter Kristianstads 0-3 mot Växjö idag.

Fortsatt finns det inget som säger att Piteå ska vara sämre än något annat lag resten av säsongen.

PIteå är enormt stabilt, men jämfört med förra hösten har laget inte nått samma höga höjd offensivt som mot Djurgården i avslutningen.

Förlust nu, men Piteå har en bra chans att vinna serien och en stor att nå Champions League. 

Infjärdens Marklund unik i Sverige

Piteå Stefan Marklund, Infjärden, har haft en väldigt lång karriär. Han fyller 49 år senare i år och är Sveriges äldsta spelare från division 3 och uppåt.

Det enligt den nya sidan lagstatistik.se som har information om alla spelare i förbundsserierna för herrar. 

Marklund har spelat tre matcher från start och hoppat in i fem.

Tre toppmatcher på pt.se

PITEÅ Det blir fotbollsfest på pt.se i dagarna tre, fredag-måndag. PT sänder tre toppmatcher på fyra dagar.
Piteå-Tidningens satsning på direktsänd sport fortsätter.
Kommande dagarna kan vi bjuda på tre riktiga höjdpunkter.
Fredag 15/6 klockan 19: Bodens BK–Piteå IF. I samarbete med Norrbottens Media sänder vi toppmötet från fotbollens division 2, herrar.
Lördag 16/6 klockan 22: Piteå IF-FC Rosengård. Piteå IF har vunnit sju raka matcher och toppar allsvenskan. Nu ställs laget mot serietvåan Rosengård i en match i midnattssolens Kiruna. Det blir inte hetare än så.
Måndag 18/6 klockan 19.30: Piteå IF–Bodens BK. Lagen möts igen. Men den här gången är det semifinal i DM på LF Arena som gäller.

 

Igår spelades division 3-derbyt Infjärden-Storfors 1-4. Siffrorna speglar inte det faktum att det var en jämn match. ISK kunde ha tagit sin första trepoängare. När matchen stod och vägde i slutet satte Saik 2-1 och sedan rann det iväg mot ett ISK som verkligen inte får med sig mycket just nu.

Saik har en bred trupp och det fällde avgörandet. Simon Ölund och Simon Renberg, två inhoppare, gjorde 2-1 och 3-1.

Det var studsigt underlag på Ivab arenas naturgräsplan och matchen ingen teknisk höjdare.

Chanserna var minst sagt få i första halvlek. Peter Berglund fälldes av Melker Wiklund och fick straff. Rätt eller inte? Svårt att säga från min position.

I andra tryckte ISK på framåt och började också skapa lägen. Det blev ett par riktigt fina innan Storfors 2-1 kom luften pyste ur ballongen. 

Saik hakar på toppen i en jämn tabell. Isak Olofsson deltog inte för Storfors. Han drog baksidan av ett lår på träningen före och saknades. ISK fick inte ha med sina PIF-lån.

Infjärden är bra med i många matcher, men poängutdelning är skral utifrån det. ISK står på bara sju mål och det är ett problem. Elias Wiklund och Jens Marklund har gjort ett vardera så här långt och det här killar som jag trodde på mer leverans från. Det kan mycket väl komma, potentialen finns. ISK är inte avsågat i botten. Spelet tyder inte på det.

 

Piteå utnyttjar laget rätt

Piteå Piteå vann mot Friska Viljor med 2-1.
Vi kör några kortisar.
Joel Edström satte hemmalagets mål. Han var på rätt plats som så ofta och satte målvaktsreturen efter Gustav Nordhs skott.
Ett bra inlägg av James Burgin borgade för målet. Stundtals har Burgin missat en del i sitt inläggsspel, han spelar ofta på små marginaler med hårda inlägg som med en millimeter fel i bollträffen går helt fel. Med fler inlägg av den här klassen likt för något år sedan kommer Piteås löpstarka killar hitta nätet många gånger.

Andra målet var en straff sedan Samuel Naiwo gjorts ner. Han hade i vanlig ordning några fina nummer rättvänd med fart. ”Jay” ska kunna få ännu mer utdelning i mål och assist än vad som blivit fallet hittills.
Han är så pass bra att poängskörden ska kunna ta ett kliv till. Då gäller det att han verkligen utmanar på de farliga ytorna och gör sig beredd på smällar, som vid straffen.
Piteå vann rättvist utan att spela sin bästa fotboll. Flytet och tajmingen i löpningar och passningsspel har ännu mer att ge.
Laget släppte till väldigt få målchanser. Richard Nordlund i målet var bra men chanslös på målet.
Axel Uddström fick ingen speltid men kommer nog att starta innan uppehållet.
Gustav Rönnbäck-Wallin är numera högerback och ett intressant val. Kommer mycket offensivt och klarar defensiven. Med tanke på hur många bra offensiva spelar Piteå har och den mindre konkurrensen på högerbacken är det att utnyttja truppens resurser rätt.

Namn: Per Sandberg
Ålder: 34
Fotbollsbakgrund: Har spelat fotboll nästan hela livet. Har tvingats sluta på grund av skador.
Bästa fotbollsminne: Sverige-Paraguay på Olympiastadion i Berlin, 15/6 2006 samt Tyskland-Sverige på samma arena oktober 2012.
Uppdrag: Ska leverera nyheter, kommentarer och åsikter om lokal fotboll.
Mejl: per.sandberg@pt.se
Telefon: 0911-645 41, 070-2604123

Bloggar