.

William Johansson, 11 år

Nja, smörgåstårta är ingen favorit., förutom räkorna som jag brukar tjuva av mamma. Smörgåstårta är en grej som man ofta äter på dop och bröllop. Till frukost brukar jag äta finncrisp och polarmackor. Gärna med smör, jag är inte så mycket för pålägg. I min familj dukar vi upp på köksbordet och äter frukost tillsammans. Mitt bästa smörgåsminne är från Teneriffa, när man gjorde sina egna mackor på hotellets frukost. Det var härligt. Min tårtfavorit är Schwarzwaldtårta med glass, grädde och choklad. Det är en bra kombo!

.

Alva Rosengren, 4 år

När farmor fyllde år så åt vi smörgåstårta, den var fin och jättegod med ost och skinka. Vanliga mackor brukar jag äta till kvällsfika. Min favorit är rostat eller limpa med skinka och gurka. När jag fyllde fyra fick jag en My little pony-tårta. Den var jättefin.

.

Ellen Sjöström, 5 år

Jag gillar smörgåstårta, vi brukar äta det när jag eller pappa fyller år. Vanliga mackor äter jag både på dagis och hemma. Mina favoriter är rån och mjukkakor som vi har bakat i bagarstugan. En gång hade jag och min kusin picknick själva och då åt vi mackor, saft och kakor. När jag fyllde fem år fick jag en Trollztårta med olika troll på.

.

Ellen Gärling Odepark, 5 år

Jag kanske har ätit smörgåstårta, men jag är inte säker. Mackor brukar jag äta till frukost. Min bästa macka är en limpmacka med smör och julskinka. Jag älskar julskinka! När jag fyllde år fick jag en prinsessatårta. Jag har också fått en Trollztårta som smakade jordgubb.