Vi börjar med julklapparna. De här djur-paketen blir så fina att man knappt vill öppna dem. Gör några och ha som dekoration i ditt rum, kanske!

Slå in ett paket i julklappspapper. Det är ganska bra att välja ett enfärgat, så att djuret syns sedan. Använd vikningen på ena kanten och rita en nos längst ut (se bilderna här bredvid). Rita ögon och morrhår. Klipp ut öron och limma fast på toppen. Eller gör en fågel (det röda paketet). Klipp ut ögon och limma fast och klipp ut en näbb och limma fast halva delen.

.

Snögubben på en klapp (kan också göras på ett julkort) fixar du genom att klippa ut tre runda vita pappersbitar. En stor och så mindre och mindre. Limma ihop ovanpå varandra. Klipp ut morotsnäsa och armar och limma fast. Rita ögon och mun och knappar med en svart penna.

.

Snöflingorna gör du av en liten rund pärlplatta och vanliga hamapärlor. När du är klar, be en vuxen stryka med varmt strykjärn. Glöm inte smörpapper mellan. För att stjärnorna ska sitta ihop får man stryka ganska mycket, och på båda sidorna. Knyt fast en sytråd och häng i granen eller sätt ovanpå en julklapp.

.

Och så den gulligaste julkaninen. Gör tre bollar av garn, fråga någon vuxen hur man gjorde mösstofsar förr. Det är precis samma teknik. Gör en stor till kroppen, en mindre till huvud och en liten till svans. Limma ihop med limpistol. Limma på ögon och nos av pärlor och klipp ut öron. Ullfilt är ett bra material.

Ett sista fix är att döpa kaninen. Skriv namnet på en rund lapp, gör ett hål och knyt fast i ett halsband kring halsen. Hur fint som helst!